Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za činností ŠD ve školním roce 2016/17

Školní družina pracovala ve školním roce 2016/17 ve třech odděleních určených pro žáky 1. – 4. třídy.

Činnost jednotlivých oddělení se lišila podle ročního období, počasí a věku dětí. Při vhodném počasí trávily děti se svými vychovatelkami hodně času na vycházkách nebo na některém hřišti v obci či u školy.

Pro aktivity na hřišti je družina vybavena velkým množstvím sportovního náčiní – míče, rakety na badminton, líný tenis, vybavení na stolní tenis, švihadla atd. Jednotlivá oddělení disponují hračkami pro chlapce i děvčata, stolními a karetními hrami, polytechnickými stavebnicemi i kostkami. Každé oddělení ŠD má dostatečné množství materiálu a pomůcek na výtvarné i pracovní činnosti.

Ve třídách děti hrály stolní a karetní hry, soutěžily ve skupinách i jako jednotlivci nebo se společně zabývaly výtvarnými či pracovními činnostmi. Jako skupinové práce zpracovávaly různá zajímavá témata z historie nebo současnosti.

Proběhlo i několik společných akcí pro všechna oddělení, například vánoční dílny, lekce společnosti Podané ruce určená ke zlepšení vztahů v kolektivu, prezentace her Albi, cestopisné promítání s besedou „Divoký Madagaskar“ nebo sportovní odpoledne na hřišti s opékáním špekáčků. Zúčastnili jsme se besedy se spisovatelkou Petrou Braunovou a také jsme navštívili místní knihovnu.

V průběhu všech aktivit se děti učí základům slušného a společenského chování, komunikaci a vztahům v kolektivu, respektu k ostatním dětem i dospělým a rozvíjejí další schopnosti potřebné pro běžný život ve společnosti.

 

Náhledy fotografií ze složky ŠD ohlédnutí za loňským školním rokem