Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Global Children´s Challenge“ – světový projekt na podporu zdravého životního stylu.

„Global Children´s Challenge“ – světový projekt na podporu zdravého životního stylu.

Skupina 25 dívek z 5. až 9. třídy naší školy se účastní projektu na podporu zdraví. Jedná se o celosvětový projekt, do kterého je zapojeno 165 000 dětí ze 195 škol 58 zemí světa. Z ČR jsou do projektu přihlášeny pouze dvě školy (British school Prag a ZŠ Křenovice).
Cílem projektu je aktivizovat děti k přirozenému pohybu, a to nejen po dobu trvání projektu.
Všechna děvčata obdržela krokoměr a po dobu 50 dní (od 19. 9. do 7. 11. 2012) budou sledovat a zapisovat nachozené kroky. Kroky skupiny se budou přepočítávat. Vznikne průměr na osobu, jednotlivé dny se budou sčítat a na virtuální mapě se ukáže, kam je naše skupina schopna dojít po vlastních nohách na cestě kolem světa. Přestože se nejedná o soutěž, budou výsledky jednotlivých škol porovnávány a budou vyhodnocováni nejúspěšnější „chodci“.
Během cesty se budeme zabývat nejen pohybovými aktivitami, ale také nás bude zajímat, kterými místy putujeme. Rozšíříme si tak znalosti ze zeměpisu. Startujeme dnes 19. 9. z Niagarských vodopádů. Budou nás jistě zajímat i historické souvislosti a zajímavé památky navštívených států. Výrazně se zlepšíme v angličtině – celý projekt je veden v anglickém jazyce a my se chceme seznámit i s některými účastníky z jiných států J.
Naše cesty můžete sledovat na www.gccjunior.org.