Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní akademie 2013

 

V úterý 7. května uspořádala ZŠ v sále Obecní hospody již tradiční akci - bienálně pořádanou Školní akademii. Rodiče žáků i široká veřejnost měli možnost shlédnout pestrý program plný písniček, tanců a scének, který slovem doprovázela koordinátorka celé akce paní zástupkyně ředitelky Mgr. Regina Kokešová.
Představení zahájil dramatický kroužek, který obecenstvo pobavil perličkami ze školních lavic. Trochu „netradičně“ vystoupili členové DFS Křenováček. Ti zazpívali několik pohádkových písniček a předvedli obecenstvu, jak vypadá správná taneční rozcvička. Postupně se na pódiu vystřídali téměř všichni žáci školy. Roztomilé bylo vystoupení prvňáčků, kteří publiku předvedli, jak už ovládají abecedu, stejně jako pásmo říkanek a písniček v podání druháků.
O jazykových dovednostech žáků se obecenstvo mohlo přesvědčit hned několikrát. Třeťáčci vystoupili s pásmem anglických písniček, sedmáci s představením Esli veselo živjotsa…v ruském jazyce a osmáci s pohádkou o veliké řepě v němčině se simultánním českým překladem.
Že žáci oplývají také dovednostmi uměleckými, dosvědčila další vystoupení. Čtvrťáci hráli na klávesy, zpívali a dokonce tančili country tance. Šesťáci a sedmáci zazpívali píseň od skupiny Čechomor Proměny. Vítězové školního kola recitační soutěže přednesli básně. Závěr pořadu pak patřil páté třídě, která sehrála divadelní představení O Sněhurce.
Za více než hodinu a půl trvajícím programem je však třeba vidět týdny příprav a pilné práce, a to nejen ze strany žáků, ale především také jejich učitelů. Jim všem za vykonanou práci patří zasloužený obdiv a poděkování.
                                                                                                                                                  Jana Hrubá
 
Autorkou fotografií, které si můžete porhlédnout ve fotogalerii, je paní Ing. Jana Kratochvílová. Tímto jí děkujeme.