Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vědci ve Vaňkovce


gvb_2012_nv_webbanner.jpgDovedete si představit, co všechno je chemie? Galerie Vaňkovka vám spolu s Centrem materiálového výzkumu Fakulty chemické VUT v Brně přináší netradiční pohled na chemii jako na součást běžného života. Vydejte se na cestu poznání a zjistíte, že chemie je zábava!

Přijďte se od 24. září do Vaňkovky podívat na unikátní snímky pořízené jediným mikroskopem svého druhu v ČR. Každý den od 10 hodin proběhne interaktivní výukový program zábavné chemie pro žáky, studenty a jejich pedagogy. Uvidíte také sérii fotografií představujících jednotlivé výzkumné směry Centra materiálového výzkumu Fakulty chemické.

Žáci osmé a deváté třídy se nechali nalákat a byli se podívat na unikátní snímky hmyzu - mouchy obecné, slunéčka sedmitečného, ostomilky, ... Poté se zúčastnili výukového interativního programu. Byli svědky několika pokusů - vypouštění Džina z láhve, startu rakety, líhnutí jedovatého hada, ... Za správné odpovědi na záludné otázky dostali drobné ceny. Na konci programu absolvovali test, který všichni úspěšně zvládli.

Mgr. Eliška Vildová

 

 

Test znalostí

Fotky - 1. část