Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lyžařský kurz Vernýřovice

V týdnu od 4. ledna do 8. ledna 2016 upořádala naše základní škola lyžařský výcvik.

Kurz je pořádán prioritně pro žáky 7. ročníku, byl doplněn žáky šestého a osmého ročníku. Celkem se letos zúčastnilo rekordních 27 dětí. Po loňské zkušenosti jsme opět vybrali Vernířovice.

Chata Brněnka nám plně vyhovovala. Děti bydlely na 2 – 6 lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením, jídlem nás kuchař přímo rozmazloval. Snídaně, o kterých se nám bude doma jenom zdát, byly servírovány formou švédských stolů (čerstvé palačinky, vánočka, máslo, marmeláda, salámy, šunka, sýr, pomazánky, párky i s možností přípravy párku v rohlíku…), chutné obědy i večeře servírovány ke stolům.

Měli jsme štěstí na počasí a optimální sněhové podmínky. V pondělí sice ještě nejel vlek, ale pro začátek nám šlapání ani moc nevadilo, od úterka nás každé ráno vítaly upravené sjezdovky v bezprostřední blízkosti chaty a každý den nějaký centimetr nového sněhu navíc.

Děti byly rozděleny do dvou družstev dle lyžařské vyspělosti. Dvanáct začalo s prvními lyžařskými krůčky a postupně se dostalo přes základní lyžařskou abecedu až k bezpečnému ovládání lyží, někteří i opustili pluh a zvládli paralelní postavení lyží. Patnáct lyžařů se postupně zdokonalovalo v carvingovém oblouku. Na závěr výcviku se všichni zúčastnili závodu ve slalomu a všichni s úspěchem závod zvládli.

V kategorii dívky 1. Tereza Slabá 2. Anna Lázníčková

3. Kristýna Urbánková

 

V kategorii hoši

1. Václav Krauer 2. Robert Hošek 3. Petr Přikryl

 

V absolutním pořadí

1. Václav Krauer

2. Tereza Slabá

3. Robert Hošek

 

Lyžařský kurz se vydařil ke spokojenosti žáků i instruktorů, všichni se naučili lyžovat, mnozí se velmi zdokonalili. Nezbývá než uzavřít přáním příští rok takový týden zopakovat.

Regina Kokešová