Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZOO Jihlava

K příležitosti oslav Dne Země, se žáci celého druhého stupně vydali do ZOO v Jihlavě. Tato malebná ZOO je rozdělena do pěti kontinentů a návštěvník tak během jednoho dopoledne může pozorovat zástupce fauny z celého světa. Nově je zde také otevřen tropický pavilon, ve kterém se soustřeďují živočichové a rostliny žijící v rovníkových oblastech.

Naše škola, v místním vzdělávacím centru, absolvovala s jednotlivými třídami různé programy, v závislosti na učivu a věku žáků. Šestá třída se seznámila s programem Ptačí svět. Zde žáci pracovali s různými zvláštnostmi této živočišné říše, jako jsou vejce, peří, typy hnízd, zobáků atd. Sedmáci se blíže zabývali asijským kontinentem a osmá a devátá třída absolvovala program Spravedlivá svačina. Tento program zasahoval do oblasti globální výchovy. Poukázal na nerovnoměrné rozložení bohatství a využívání přírodních zdrojů v různých státech světa. Součástí každého programu byla i komentovaná prohlídka přímo v ZOO.

Na závěr si každý mohl ZOO prohlédnou sám a pozastavit se tak u zvířat, která ho zajímají nejvíce. Ve svém volném čase si žáci pořídili spoustu suvenýru nebo fotografií. Celodenní výlet se vydařil. Věřím, že si každý odnesl spoustu nových znalostí a zážitků.

                                  

                                                   Mgr. Tereza Smejkalová