Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hory 2018

Lyžařský a snowboardový výcvikový kurz 7. – 9. třídy

Zimní výcvikový kurz ZŠ Křenovice se uskutečnil ve dnech 7. - 11. ledna 2018 na chatě Brněnka ve Vernířovicích (Jeseníky)                http://www.brnenka.net
Letošního výcviku se zúčastnilo 37 žáků 7. – 9. ročníku. Žáci si mohli vybrat lyže nebo snowboard a byli dle úrovně rozděleni do dvou družstev.

Družstva lyžařů vedla Mgr. Regina Kokešová a Mgr. Tereza Vonderková.
Družstva snowbaordistů Bc. Nella Kokešová, Bc. Matěj Matoušek.
O zdravotní stav žáků se pečlivě starala Marcela Šmerdová.

Počasí nám celkem přálo, i přes teploty nad nulou byl na sjezdovce dostatek sněhu.

Po nedělním příjezdu a ubytování byli žáci informováni o průběhu kurzu a režimu, večerní beseda byla na téma dodržování pravidel FIS při pohybu na sjezdovkách a o nebezpečí v horách.

V pondělí začal výcvik, učili jsme se lyžovat a snowboardovat ve svých týmech celé dopoledne i odpoledne. Také úterý jsme využili dobrého počasí a byli na sjezdovce celý den. Po návratu do chaty jsme si užili půl hodinky v bazénu. Večer byly promítnuty filmy k výuce.  

Ve středu nám bohužel celý den pršelo. Nedalo se jít ven a tak jsme strávili dopoledne na pokojích a odpoledne v jídelně při společenských hrách. Po třídách jsme navštěvovali bazén s úžasně teplou slanou vodou.

Ve čtvrtek se počasí umoudřilo a dopřálo nám uspořádat závěrečné závody ve slalomu. Závody s úspěchem absolvovali všichni lyžaři i snowboardisté. Po obědě proběhlo vyhodnocení závodů, odměnění vítězů a zhodnocení kurzu.

S radostí musím konstatovat, že cíle kurzu byly splněny. Všichni žáci zvládnou bezpečně jízdu na lyžích nebo snowboardu. Ti, kteří přijeli na kurz jako úplní začátečníci, zvládli základní techniky, ostatní se zdokonalili v jízdě. Je pozitivní, že se nám letos vyhnuly závažnější úrazy a nemoci.

V příštím roce by měl být lyžařský kurz pro žáky budoucího 7. a 8. ročníku a to v termínu
6. 1. - 10. 1. 2019. Výuka jízdy na snowboardu v příštím roce realizována nebude.
 

                                                             Regina Kokešová – vedoucí kurzu

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hory