Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak vidí svůj školní výlet osmáci

Technické muzeum

Dne 18. 6. měla naše osmá třída svůj školní výlet v technickém muzeu. Nejdříve jsme se vyřádili v technické herně, kde se nachází spousta fyzikálních pokusů. Hodina strávená v této místnosti byla pro nás velmi zajímavá a zábavná. Po té jsme navštívili výstavu „Vynálezci a vynálezy“, která byla dosti poučná s hodně zajímavostmi. Výstavu se dalo prohlídnout i hranou formou, jak někteří z nás zakusili. A samozřejmě jsme dále měli rozchod a nakonec odjeli domů…

 

Pavlína Novoměstská

 

Zámek Rájec Jestřebí

 

Ve čtvrtek 20. června jsme jeli celá 8. třída na Zámek Rajec Jestřabí. V 7. 54 jsem šli do vlaku a jeli na druhou stranu konečné stanice. Už po ránu bylo pěkně velké horko. Vlakem jsem jeli necelé půl hodiny. Jakmile jsme dojeli, šli jsme 1,5 km. Když jsme přišli do zámecké zahrady byl rozchod a všichni se rozprchli pryč. Do přehlídky jsme měli asi čtvrt hodiny čas. Těsně před přehlídkou jsme měli sraz na nádvoří a čekali na paní učitelku, až nám dá další pokyny. Další pokyn byl abychom šli do zámku na přehlídku. Přehlídka trvala 80 minut. V zámku bylo mnoho obrazů na stěnách a  krásné věci. Řekli nám kdo v tom zámku žil a kdo ho postavil. Kolik měl dcer a synů. Všechno bylo  velice zajímavé. Po přehlídce zámku jsme šli ještě do kostela. Měli jsme toho všichni dost a měli velký hlad, tak jsem šli do zámecké restaurace. Byla strašná. Když jsme konečně dostali rozchod všichni jsme si posedali v zámeckém parku a povídali si. Návrat domů byl horší než cesta tam. Ale jo bylo to dobrý.

 

                                                                                           Alice Bínová

 

 

       Rájec Jestřebí 

 

Bylo 20. 6. 2013 měli jsme jet na výlet do Rájce Jestřebí odjezd byl 7:54 od Horního nádraží. Cesta trvala asi 1 hodinu. Po přijetí na místo jsme vyrazily na zámek. Byl to kousek cesty od nádraží přibližně 30 min. Naše cesta pak vedla přes krásný park. Po procházce parkem na nás čekal krásný velký zámek. Paní učitelka Vildová šla zaplatit vstupné. Po zaplacení vstupného nás vzal průvodce do zámku. Začal nám povídat o historii zámku tato akce byla velmi zajímavá a poučná dobře jsem se bavil. =)

 

 

 

                                                               Tadeáš Moudrý

 

 

Výlet na zámek                                 

                                            20. 6. 2013

Včerejší výlet na zámek do Rájce nad Jestřebí se mi líbil až na to horko bylo 35°C. V zámecké zahradě bylo o něco lépe, protože tam bylo hodně stromů, které dělali stín. Zámek z venku byl už celkem sešlí ale uvnitř byl velmi pěkný a byl tam nádherný chládek což se nám všem líbilo. Procházeli jsme spousty zajímavých místností, které byly veliké ale některé i velmi malé. Paní průvodkyně nám vykládala spoustu zajímavých věcí, jako např.: kdo zámek postavil, kdo v něm bydlel apod. Po prohlídce jsme se občerstvili v zámecké restauraci. Poté jsme se vydali na vlak a jeli domů.

 

Michal

 

Školní výlet – Technické muzeum

 

         Jeli jsme vlakem časně ráno v 7:54 do Brna. Cesta trvala přes půl hodiny. Přijeli jsme na Hlavní nádraží v Brně. Poté jsme se vydali na zastávku a čekali na šalinu číslo dvanáct. Jakmile šalina přijela, nasedli jsme do ní a jeli. Bylo horko takže cesta byla úmorná. Příjezd k technickému muzeu byl asi deset minut před devátou. U muzea se sešlo více škol. V devět hodin se otevřeli dveře a mohli jsme vejít. Chvíly jsme čekali v hlavní hale. Paní učitelka nám řekla že půjdeme do herny. V herně bylo hodně zajímavých věcí. Nejvíce nás asi zaujala laserová střelnice. Jak jsme si zkusili mnoho zajímavých věci v herně, tak jsme šli do vedlejší místnosti, kde bylo mnoho známých fyziků a vynálezců. Dostali jsme do každé dvojice papír a měli jsme hledat informace a vyplňovat papír. Při hledání informací ubíhal čas. Nakonec nám paní učitelka řekla, že už půjdeme. Teď přicházela lepší fáze výletu, rozchod. Někteří spolužáci měli papíry že mohli zůstat v Brně, takže se nemuseli obávat o čas. Zbytek musel být před nádražím ve 13:00. Výlet si všichni užili.

 

Mario

 

 

Rájec Jestřebí

 

 

Dne 20. 6.  jsme se vydali na turisticky poznávací výlet.  Začalo to ráno, kdy jsme se sešli v 7:40 na horním nádraží. Zakoupili a označili jsme si lístky, vybrali vagón, který se nám nejvíc zamlouval. Vlak se rozjel a všichni jsme přemýšleli, jaké to tam bude. Cesta byla dlouhá, přijeli jsme do Brna, počkali chvíli a pak jeli přímo do Rájce bez přestupování. Cesta byla u konce, tak jsme vyskočili a šli. Prošli jsme si celou vesnici, cesta byla namáhá, tak jsme si čas od času dali přestávku. Ušli jsme 1,5 km a byli jsme u zámku. Chvíli jsme si počkali než paní průvodkyně dojde. Provedla nás celým zámkem a řekla nám pár zajímavých informací. Průvod byl u konce, tak jsme se šli celí natěšení najíst do zámecké restaurace. Hranolky a palačinky nám chutnaly. Po vychutnaném obědu jsme si chvilku poseděli na lavečkách okolo zámku. Byl čas jít, abychom stihli vlak, tak jsme šli. Po cestě jsme se zastavili pro pití v místním obchodě. Dorazili jsme zpátky na nádraží, vyčkali na vlak a jeli. Cesta byla dlouhá a bylo nám všem hodně teplo, tak jsme se těšili na ochlazení v bazénu po příjezdu. Dojeli jsme do Křenovic, rozloučili se a šli jsme si každý po svém.

 

 

 

                                                                         Zdeněk Fojtl

 

Výlet Rájec Jestřebí      

 

20. června jsme měli jet na výlet do Rájce Jestřebí. Sraz byl 7:40 na horním nádraží. Už hned ráno bylo hrozné horko a nás čekala hodinová jízda vlakem. Během jízdy se všichni snažili zabavit jak mohli, protože však bylo takové vedro na nic nebyla nálada. V Rájci jsme dostali rozchod u zámeckého parku. Trval do začátku prohlídky zámku. Během výkladu jsme viděli knihovnu, pokoje šlechty a překrásnou klenotnici pánů ze Salmu. Poté následoval už jen návrat domů.

 

Anonym

 

 

Zámek Rájec – Jestřebí, 20. 6. 2013

           

            Ve čtvrtek se Pacholci z osmé třídy vydali na jednodenní výlet, zámek Rájec – Jestřebí. Po dlouhé, hodinové jízdě vlakem nás čekala dlouhá cesta asi 1, 5 km. Samozřejmě se nikomu nechtělo, ale museli jsme… Když jsme za nečekanou hodinu dorazili k bráně zámku, byli jsme vyčerpaní. Museli jsme po cestičkách lemovanými stromy najít zámek. A povedlo se J. Prohlídku zámku jsme měli domluvenou na 10:15. Po čtvrthodinové přestávce jsme vstoupili do velkého zámku, který byl zdobený obrazy majitelů, starodávným nábytkem a nádherně malovanými stěnami. Prošli jsme několika krásnými pokoji, ložnicemi, knihovnami, jídelnami a koupelnou, která byla velmi zajímavá – zeď byla z kachliček a podlaha ze dřeva. Nejvíc se mi líbily lebky, které prý kdysi sloužily jako světla v knihovně. Asi po hodinové prohlídce jsme mohli jít se najíst do zámecké restaurace. Dali jsme si „výborné“ hranolky a šli zpátky čekat k bráně. Odtam nás zase čekala kilometrová cesta, kterou jsme zvládli lépe, byla totiž z kopce. Nasedli jsme na vlak a jeli domů…

 

Bára

 

 

Rájec-Jestřebí

 

Sešli jsme se v 7:40 na horním nádraží a už jsme se těšily, že pojedeme na výlet. Sedly jsme si do posledního vagonu. Jeli jsme hodinu a něco. Jak jsme vystoupily tak jsme se rozhlíželi a skoro nikdo tam nebyl. Za cestu jsme si udělali pár zastávek, protože jedna naše spolužačka měla něco s nohou. Šli jsme ani kolem školy a dělali jsme si srandu jak je asi 4x větší než ta naše.  V zámecké zahradě jsme měli chvíli rozchod, než jsme šli na exkurzi. Prohlédli jsme si přízemí a první patro zámečku. Také jsme byli v kapli. Po prohlídce jsme byli v Zámecké Restauraci. No restaurace se tomu říct nedá ale budiž. Chvíli jsme měli ještě rozchod v parku, než jsme šli pomalu na vlak. Po cestě na vlak jsme se stavili v obchodě. Na nádraží jsme ještě chvíli čekali, než dojel vlak. Ve vlaku jsme byli zase asi jednu hodinu. Za tu dobu jsme rozbili jedny sluneční brýle, ale myslím si, že se nám výlet vydařil.

 

Žanda

 

 

Rájec Jestřebí

 

Ve čtvrtek byla 8. třída v Rájci Jestřebí. Jeli jsme dlouho vlakem a bylo velmi velké horko. Šli jsme asi 2 kilometry do kopce. Byli jsme na zámku, který byl velmi velký. Přiučili jsme se mnoho věcem. Paní průvodkyně byla zajímavá, pěkně vyprávěla o historii zámku. Prošli jsme skoro celý zámek. Všem se to určitě líbilo. Poté jsme se šli najíst. Jídlo bylo dobré. Velmi dobré. I kofola byla skvělá. Celý výlet byl velmi zajímavý. Určitě by jsme znovu takový výlet vykonali. Tenhle výlet se podařil.

 

Vendula Křížová

 

 

Technický muzeum

 

Ve středu byla 8. třída v Brně, v Technickým muzeu. Jeli jsme půl hodiny vlakem a poté 20 minut šalinou. Zprva jsme byli v herně, od které jsme se mnoho naučili. Poté jsme byli na prohlídce, kterou vyprávěla jedna mladá žena. Vyprávěla zajímavě, celá prohlídka byla skvělá. Jak prohlídka skončila, měli jsme chvíli volno a jeli zpátky domů. Tenhle výlet byl jeden z nejlepších a na všech bylo vidět, že jsou spokojení.

 

Vendula Křížová