Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. čtvrtletí ve ŠD

Novinky ze školní družinky

1. čtvrtletí 2016/17

Školní družina pracuje ve školním roce 2016/17 ve třech odděleních, ve kterých je zařazeno 78 dětí z 1. – 4. třídy (čímž je téměř naplněna povolená kapacita ŠD, tj. 80 žáků).  Do 1. a 2. oddělení jsou zařazeni žáci 1. a 2. třídy, do 3. oddělení žáci 3. a 4. třídy.

ŠD nabízí dětem možnost trávit volný čas se spolužáky a kamarády. Hlavním posláním ŠD je zabezpečit zájmové činnosti, odpočinek a rekreaci žáků pod dohledem pedagogického pracovníka.

 

Zprávičky z 1. a 2. oddělení

Po pár týdnech hledání jsme se sblížili a teď už v družinách panuje celkem dobrá atmosféra. Každý týden se věnujeme nějakému tématu a pro každý den máme připravenou konkrétní činnost. Je to např. vyrábění, čtení, povídání si, hraní společných her. Největší důraz klademe na pobyt venku, ať už na školním hřišti, jiných hřištích v obci nebo se jdeme jen tak projít s nějakým cílem cesty. Děti se po dopoledním sezení v lavicích rády proběhnou a protáhnou. Proto prosíme o vhodné a v zimě i teplé oblečení! 1. a 2. oddělení stráví alespoň hodinu denně venku – na hřišti nebo na vycházce.

 Věříme, že se děti v družině cítí dobře, i když s některými na dodržování pravidel a dodržování družinového řádu stále pracujeme J.

3. oddělení

Vzhledem k tomu, že většina dětí z 3. a 4. třídy odchází z družiny docela brzy, necháváme jim volný prostor pro vlastní hry a zábavu. Samozřejmě si občas společně něco zahrajeme, vyluštíme několik hádanek a hlavolamů nebo vyplníme čas výtvarnou činností.

 

V přiloženém fotoalbu si můžete prohlédnout pár fotografií z činnosti všech oddělení školní družiny.

 

Náhledy fotografií ze složky Družina listopad