Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace pro přípravku Křenováčku

 

Informace o vystoupení a závěru roku
 
V neděli 9. června vystoupí Přípravka v programu festivalu „Pod křenovskó májó“ - plakát je na hlavní stránce školních stránek. 
Konkrétní časy budou upřesněny, ale počítejte s dopolední generálkou kolem 10. hodiny. Prosíme na generálku přinést rostlé květiny vyššího vzrůstu – např. kosatce, pivoňky apod. (jen ten, kdo má doma na zahrádce a může je postrádat) – na výzdobu pódia. Po obědě se koná průvod (od obecního úřadu) a ve 14 hod vlastní program (na sokolském hřišti v Křenovicích).
Pokud se vaše dítě nebude moci zúčastnit, co nejdříve nás informujte.
 
Ve středu 12. června bude poslední letošní zkouška v běžném čase. Na této zkoušce můžete vrátit kroj, pokud ho stihnete vyprat. Jinak kroje můžete vracet do konce školního roku ve všední dny do ředitelny ZŠ Křenovice, viditelně označené jménem dítěte.
 
Informace ke krojům:
Kroje budou děti potřebovat pouze na průvod a vystoupení, generálka je v civilu. Kroje vyperte a podle uvážení naškrobte běžným tekutým škrobem.
Ke kroji budou všichni potřebovat bílé cvičky „Jarmilky“. Na průvod je možné obout pevnější boty a cvičky přezout jen na vystoupení.
Děvčata potřebují bílé punčocháče, vlasy učesané nejlépe do dvou obyčejných copů s červenou mašličkou na konci. Copy i culíky česat u uší nebo v týle, ne nahoru k temeni. Ofinu sepnout z čela. Použijte pouze obyčejné černé sponky – perka. Sukničky se kříží vepředu, aby přehyb schovala zástěrka. U krojů s krátkými rukávci není možné podvlékat trička s dlouhým rukávem. V případě potřeby dejte dětem pléd nebo svetřík, který si na vlastní vystoupení sundají.
Chlapci si pod límec košilky uvážou červenou mašličku. Košilka se zastrkuje do kalhot. Do bot bílé ponožky.