Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pro budoucí prvňáčky

 

 

  ZÁPIS DO 1. TŘÍDY se konal 31. 1. 2012 a bylo zapsáno 23 prvňáčků
 

PRVNÍ TŘÍDNÍ SCHŮZKA

První schůzka rodičů zapsaných  prvňáčků se uskuteční

v pondělí 4. června 2012 v 16.00
v 1. třídě v budově Základní školy na ulici Školní 140 v Křenovicích.

Na schůzce se rodiče dozví, jaké pomůcky bude prvňáček potřebovat, a rovněž budou domluveny všechny organizační záležitosti školní docházky.

Na všechny nové žáčky se už teď těšíme !

  informativni-schuzka.jpg

 

Jestli to u nás ve škole zatím neznáte, pak neváhejte a prohlédněte si prezentaci naší školy, kterou vytvořili naši deváťáci a osmáci v loňském školním roce.

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZÁPIS DO 1. TŘÍDY

KDY a KDE?

Zápis dětí do 1. třídy pro školní rok 2012/13 se koná v úterý 31. ledna 2012
v budově základní školy na ulici Školní 140 v Křenovicích,
můžete přijít v rozmezí od 16.00 do 17.30.

 

KDO?

K zápisu se dostaví všechny děti, které k 31. 8. 2012 dovrší šesti let. Pokud Vašemu dítě k tomuto datu není ještě šest let, ale uvažujete o předčasném zápisu, můžete se k zápisu rovněž dostavit. Vemte s sebou však posudky z pedagogicko-psychologické poradny (příp. ze speciálně pedagogického centra).

 

CO VZÍT S SEBOU?

K zápisu prosím vezměte rodný list dítěte a vyplněný zápisní list, který je pro Vaše dítě připraven v mateřské škole, případně si jej můžete stáhnout – zápisní list.pdf ke stažení.

 

CO SE BUDE DÍT?

Předškoláček nemusí mít ze zápisu obavy – zápis v naší škole probíhá formou plnění úkolů na jednotlivých "stanovištích" tak, jak jsou děti například zvyklé z mikulášského sportování v hale či podobných křenovických aktivit pro děti. Úkoly jsou zaměřeny na rozpoznávání tvarů, barev, jednoduché povídání a kreslení. Naši nejstarší žáci – deváťáci budou děti po jednotlivých stanovištích doprovázet. Na každého žáčka pak čeká malá odměna, kterou připravili žáci naší školy, a na památku také diplom.

 

 

 

 

 

SEZNAM POMŮCEK DO 1. TŘÍDY PRO ŠKOLNÍ ROK 2012/2013
 

  • sešity – škola zakoupí všechny druhy sešitů, které budou děti potřebovat (rodiče tedy nemusí kupovat žádné sešity, jen obaly)
  • pracovní sešity – některé z nich, například do anglického jazyka, budou hradit rodiče na začátku školního roku
  • přezůvky do školy (podepsané)
  • desky na písmenka a číslice (jedna složka na písmena i číslice dohromady nebo dvě jednotlivé složky)
  • fix na bílou tabuli (po dohodě s rodiči první fix zakoupí škola)
  • ručník a papírové kapesníčky
  • kapsář nebo pytlík na lavici (asi 42 x 25 cm)
  • kufřík na výtvarné potřeby
  • prostírání na lavici (látkové nebo plastové)
  • do tělesné výchovy – tričko, kraťasy, sportovní boty do haly (musí mít světlou podrážku) a boty na hřiště, tepláky, mikina
  • do estetické výchovy (výtvarná a pracovní výchova) – zástěrku nebo tričko pro případ umazání, ubrus na stůl asi 60 x 40 cm, pastelky, voskovky, plastelínu, plastovou krabičku na plastelínu, nádobku na vodu, hadřík, štětce (plochý i kulatý), vodové i temperové barvičky, paletu na míchání temperových barev, nůžky, lepidlo

 (doporučujeme všechny pomůcky podepsat)

 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------