Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třeťáčci na Lipce

Příběh o Lipce
Zuzana Baráková, 3. třída
Jeden den nás paní učitelka vzala do Brna na Lipku. Byl tam Rudy ze Slovinska, který nám vyprávěl o zvířátkách. Mohli jsme si pochovat zvířátka – činčilu, hada, pavouka, pakobylku a morče. Největší strach jsem měla z pavouka. Strach jsem na konec překonala! Výlet byl supr a už se těším na další. Bude v prosinci a s přespáním.

 
Příběh o Lipce
Eva Zourková, 3. třída
Nejvíce mě zaujalo, jak jsme jeli tramvají. Na Lipce se mně to strašně líbilo. Například sklípan, morče a Rudy nám ukázal kousalku malou. Na zahrádce je hodně zajímavých věcí. Před vchodem byl „Hliníkožrout“ a do něho jsme házeli hliníkové odpadky. S Rudym přijeli i jeho vnuci. Rudyho vnuk nám ukázal pár kouzelnických triků. Mne se na Lipce líbil had. Cestou zpět jsem seděla s kamarádkou. Byl to prostě nádherný den!
 
Vyprávění o Lipce, 3. třída
Božetěch Drápal
Do Brna jsme jeli vlakem. Z nádraží jsme jeli tramvají. Pak jsme šli na Lipku. Kolem budovy je zahrada. Byly tam hudební nástroje. A bylo tam jezírko a rybník, zahrada byla obrovská. Vešli jsme do budovy, najednou se tam objevil pán, který se jmenoval Rudy, a naučil mě, nebát se zvířat.
 
O Lipce
Filip Jeřábek, 3. třída
Když jsme dorazili, zjistili jsme, že Lipka má, pěknou zahradu. Pan Rudy nám ukazoval zvířata. Na Lipce se nám moc líbilo. Hadi jsou zajímavá zvířata. Uprostřed zahrady byl vodopád. Tekl tam i malý potůček. Výlet se vydařil.
 
Lukáš Pospíšil, 3. třída
Na Lipce jsem nejvíc obdivoval, hada, sklípkana a šváby. A dokonce jsem slyšel, jak o mně starší holky říkaly, že jsem hezký. Na Lipce se mi líbila i činčila a křeček. Všechna tato zvířata poznají, že máme strach. A ta zvířátka věděli, že se bojím. Jeden pán Rudy ze Slovinska mě naučil, že se už nemusím bát.
 
Příběh o Lipce
Pavel Hrabálek, 3. třída
Nejvíc se mi líbili hadi. Když se hadi plazili po krku, byla to sranda. Venku jsme taky dováděli na houpačce a se skládacími kostkami. Ještě před tím jsme hráli na dřevěné hudební nástroje. Byla tam velká dutá kláda, do které se házeli kamínky, dřevěný xylofon, na který se hrálo klacky a duté klády, ve kterých byly kameny, a točilo se s tím.
 
Příběh o Lipce
Iva Tauberová, 3. třída
Nejvíce se mi líbil had, protože jsem ho měla za krkem. Pavouk sklípkan je sice nebezpečný pavouk, ale přesto jsem na něho sáhla. Zvířátka jsme si prohlédli zblízka a mohli je i pohladit. Vyprávění o nich bylo zajímavé. Na Lipce se mi líbilo. Těším se, až pojedeme příště.
 
Denis Neufeld, 3. třída
Jeli jsme vlakem a malovali jsme si. Venku jsme si dívali na rybníček. Dobré bylo, že jsme měli hada na krku. Byl jako šála a bylo to zajímavé. Malovali jsme obrázek, bylo to morče. Venku jsme se dívali na rybníček. Pán se jmenoval Rudy a je ze Slovinska. Dobré bylo, že jsme si mohli vzít čaj. Jeden kluk byl kouzelník.
 
Karolína Málková, 3. třída
V pátek jsme byli se třídou na výlet v Lipce. Ukázali nám, jak se postavit svému strachu z různých zvířat. Mně se nejvíc líbili hadi a pavouci. Had se zdál na první pohled slizký, ale byl suchý. Měli tam veliké pavouky. Jednoho jsem se dotkla a nebála jsem se. Výlet se mi líbil.
 
Jaroslav Dvořáček, 3. Třída
Do Brna jsme jeli vlakem. Do Lipky jsme jeli tramvají. Na zahradě se mi líbil rybník. Líbilo se mi, jak jsem překonal strach. Líbil se mi had. Ještě zvíře pakobylka. Líbilo se mi prostředí.
 
Výlet
Erik Alexander, 3. třída
V pátek jsme jeli na školní výlet. Jeli jsme vlakem. Potom jsme přestoupili na šalinu. Viděli jsme cvrčka, pakobylku, morče, hada. Byl to hezký výlet.