Jdi na obsah Jdi na menu
 


Od Martina do Tří králů - 1. a 2. třída

OD MARTINA DO TŘÍ KRÁLŮ je název pobytového výukového ekologického programu, který prožíváme na Lipce - pracovišti Jezírko v Brně-Soběšicích.

 

První den

Zvládli jsme se ubytovat a někteří z nás i povléct polštář J. Seznámili jsme se s jedním ze tří králů – Baltazarem. Poté jsme si vyrobili lucerničku, která se nám hodila při putování nočním lesem za kometou.

Druhý den

Dnes jsme se seznámili s chlupatými obyvatelkami Jezírka. Ovečky jsme nakrmili, ony nám za to věnovaly kousek vlny, kterou jsme si vyčesali. Z ní jsme potom utkali náramek a plstěním vyrobili věštící drahokam. Na odpolední svačinu jsme si vlastnoručně upletli vánočku. To bylo snadné. Těžší už bylo utlouct si k ní máslo. Ale ani po 15 minutách jsme to nevzdali. Den jsme zakončili pohádkou „Jak se vánočka nechala pojistit proti připálení“.

Třetí den

Dnešek byl dlouhý. Ráno jsme si připravili dříví na ohniště, rozdělali oheň a osmahli pučálku (mňam…). Odpoledne jsme dostali do rukou pilku. Prsty máme všechny a dokonce si přivezeme vyřezanou vánoční ozdobu. A po večeři to přišlo! Máme nějaký strach nebo špatnou vlastnost, které bychom se chtěli zbavit? Každý jsme něco našli. A po dlouhém velmi statečném putování temným lesem jsme svůj strach (špatnou vlastnost) spálili. Domů se proto vracíme jiní, lepší. J

Čtvrtý den

Rozloučili jsme se s ovečkami, nakrmili jsme ptáčky a dokázali si sbalit zavazadla, která jsme dokonce i zapnuli. J S Jezírkem jsme se rozloučili výrobou papírového betlému a hodnocením všech prožitých aktivit, které pro nás byli mnohé nové, některé těžké jako oříšek a jiné i dobrodružné. Po obědě úprkem do autobusu a hurááá domů! J