Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adaptační pobyt

Adaptační pobyt žáků 5. a 6. ročníku

Adaptační pobyt byl uspořádán ve dnech 14. – 16. 9. 2016 pro žáky 5.A, 5.B a 6. třídy. Na částečnou úhradu programu byla získána dotace od Jihomoravského kraje. Cílem pobytu bylo vzájemné poznání dětí v nových třídních kolektivech i navázání úzkého kontaktu s třídními učiteli.

K pobytu bylo vybráno rekreační středisko Záseka u Netína na Českomoravské vysočině. Program tvořily promyšlené a dobře připravené teambuildingové aktivity. Středisko poskytovalo i dobré možnosti pro individuální využití volného času dětí (průlezky, hřiště, bazén, společenské místnosti).

Děti se rozdělily do 6 týmů (2 týmy za třídu) a celé 3 dny soupeřily i spolupracovaly v etapové hře. Zájem vzbudilo luštění šifer, průchod minovým polem, hra „Bomby“ v lese, zážitková navigační aktivita, logický i fyzicky náročný Twister. Líbila se i noční hra – hledání plovoucích ostrovů. Závěrem si třídy změřily síly při kapitánské vybíjené.

I přes nebývalé množství úrazů a nevolností (většinou ze zvýšené fyzické aktivity a únavy nebo z brambůrekJ) se pobyt nebývale vydařil. Byl hodnocen velmi pozitivně jak dětmi, tak všemi vyučujícími. Můžeme si jen přát, aby pěkné vztahy dětem vydržely po celou školní docházku i do dalšího života.     

                                               Za tým pedagogů Regina Kokešová
metodik primární prevence

 

Náhledy fotografií ze složky Adaptační pobyt