Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letiště

S KOSem na letišti v Tuřanech

Ve spolupráci se ZŠ uspořádal 21. 9. 2016 KOS pro žáky 8. a 9. ročníku exkurzi na letišti v Brně-Tuřanech.

Nejprve jsme byli vpuštěni do neveřejných prostor. Vchodem pro posádku a letištní personál, kde jsme byli seznámeni s bezpečnostními předpisy letecké přepravy, jsme přišli k letištní ploše.

Právě přistávalo letadlo nízkonákladové společnosti. Náš průvodce pan Polášek nám vysvětlil rozdíl mezi typy jednotlivých letadel, vysvětlil, jak probíhá přistávací manévr, navádění na dráhu. Už také víme, co dělá pozemní personál, když zrovna nenakládá kufry, o biologické ochraně letiště, o akcích pro veřejnost.

Po té jsme se přemístili na pracoviště hasičů. Ohromila nás velikost i cena zásahových vozidel. Po mnoha dalších informacích např. o soukromých letadlech, o možnostech získání pilotního průkazu a jiných zajímavostech jsme opustili neveřejné prostory.

Ocitli se na místech, kde cestující čekají na svůj odlet, kde očekávají svá zavazadla po příletu apod. Byla nám vysvětlena bezpečnostní opatření na letišti, rozdíl mezi cestováním v Schengenském prostoru a mimo něj…. Zajímavé pro nás byly i informace o možnostech práce na letišti.

Exkurze byla pro většinu zúčastněných velmi zajímavá.

                                                                                                                                                            

 

Náhledy fotografií ze složky Letiště