Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děti a kyberšikana – bezpečně na internetu

V pondělí 19. března 2018 se žáci 8. a 9. třídy zúčastnili besedy s Mgr. Janem Čoupkem, pracovníkem Preventivně informačního oddělení Městské policie Brno, na téma Děti a kyberšikana – bezpečně na internetu. Přednášející dětem předal teoretické i praktické informace týkající se kyberšikany a předložil jim skutečné případy porušování lidských práv prostřednictvím informačních technologií. Na základě reálných příběhů poukázal, o jaké protiprávní jednání jde, a hlavně také zmínil, jaké důsledky toto chování může mít pro oběť i agresora kyberšikany. Žákům se dostalo cenných rad, jak rozeznávat závažná rizika spojená s užíváním internetu a jak těmto rizikům předcházet.

Beseda se všem velmi líbila, žáci odcházeli s novými informacemi a s pocitem, že ví, kde hledat pomoc v případě, že by se stali svědky nežádoucího chování na internetu.

Mgr. Ivona Kejíková

Beseda byla financována z projektu MAP a byla pro žáky zdarma. Více informací o další činnosti Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání najdete na www.map-slavkov.cz.  

 

Náhledy fotografií ze složky Bezpečně na internetu