Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet 8. třídy

Konec roku je za dveřmi a tak jsme se s žáky 8. třídy vydali jako každý rok na školní výlet. Tentokrát naše kroky směřovaly do Mrákotína, obce nedaleko Telče.

Vyrazili jsme v plném počtu v pondělí ráno. Cestou jsme zastavili v Třebíči a navštívili jsme památky UNESCO. Baziliku sv. Prokopa s bylinkovou zahrádkou, okolí zámku a samozřejmě židovskou čtvrť. Prošli jsme úzkými uličkami kolem synagog a vystoupali jsme až k židovskému hřbitovu, který patří mezi největší a nejzachovalejší v České republice. Využili jsme krásného počasí a mohli se tak pokochat krásným pohledem na město z nedaleké Masarykovy vyhlídky. Potom už jsme pokračovali na turistickou ubytovnu Modrá kotva v prostředí Českomoravské vrchoviny. Večer jsme vyplnili společenskými hrami a čerpali jsme síly na další den.

Hned ráno jsme se vydali na túru. Po modré turistické značce jsme se rozhodli vystoupat na zříceninu hradu Štamberk. Prošli jsme kolem rybníků Dolní a Horní Mrzatec a studánky Aničky, kde jsme se osvěžili k další cestě. Protože nám počasí přálo, od zříceniny jsme se vydali ještě k Velkému pařezitému rybníku a ti nejotužilejší se v něm mohli osvěžit. Energii jsme doplnily obědem a krátkým odpočinkem a v odpoledních hodinách jsme se vydali opět po památkách UNESCO. Tentokrát do Telče, malebného městečka, proslulého zejména svým náměstím a množstvím rybníků v okolí. Abychom si tuto krásu mohli pořádně prohlédnout, vystoupali jsme na rozhlednu vedle zámku. Pak už jsme si jen užívali zámeckého parku, města a jeho okolí.

Po večeři jsme vyrazili do nedalekého lesa, nasbírali jsme dřevo a za odměnu si opekli špekáčky a zazpívali písničky u táboráku.

Poslední den jsme věnovali hlavně odpočinku. Na zpáteční cestě jsme zastavili vTřešti, v místním nově vybudovaném biotopu Malvíny. Čistá voda, skluzavka, beach volejbal, lehátka a celý areál jen pro nás, byl tím pravým zakončením těchto tří vydařených dnů.

 

                                                                       Mgr. Tereza Vonderková