Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vídeň

Poznávací zájezd Vídeň

13. 11. 2019 se 45 žáků 7. – 9. ročníku zúčastnilo poznávacího zájezdu do Vídně. Zájezd uspořádala naše škola ve spolupráci s CK Antea Slavkov. Cílem našeho putování bylo vytvoření si obrázku o historii habsburské monarchie v souvislosti s našimi dějinami a návštěva míst, která jsou s Vídní neodlučitelně spojena.

Cestou nás průvodkyně Mgr. Yvona Jandlová velmi podrobně seznámila s historií i současností Rakouska, s významnými osobnostmi nejen z vládnoucího rodu Habsburků, ale také s umělci, kteří tvořili tvář Vídně.

Prvním místem, které jsme ve Vídni navštívili, byl komplex budov moderní architektury Hunderwasserer Haus a Hunderwasser Village. Získali jsme informace o osobnosti architekta Fridricha Hunderwassera a s jeho životem. Součástí vesničky je galerie moderního umění. Shlédli jsme díla Fridricha Hunderwassera, Gustava Klimta, Alfonse Muchy a dalších umělců.

Po té už jsme se vydali do historického centra Vídně. Nejprve k vídeňskému orloji Ankenuhr a pak k chrámu svatého Štěpána. Po prohlídce interiéru chrámu jsme se přemístili do Hofburku – sídla Habsburků. Tam jsme měli sjednanou prohlídku Duchovní a světské klenotnice. Více než hodinová prohlídka nadchla všechny. Korunovační klenoty i církevní monstrance byly opravdu nádherné.

Naše poslední zastávka byla v Schönbrunnu, letním sídle Habsburků. Bohužel nám nepřálo počasí a za deště procházka parkem nikoho moc nelákala. Prohlídku jsme zkrátili a vydali jsme se k domovu.

I přes nepřízeň počasí byla návštěva Vídně hodnocena žáky i vyučujícími velmi pozitivně.

                                                                                                                                                                                                                                                                                          Mgr. Regina Kokešová 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vídeň