Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lyžařský kurz 2022

Lyžařský výcvik ve Vernýřovicích

(7. A, 7. B, 8. tř.)

(2.1. – 6.1.2022)

Po roční kovidové přestávce jsme opět mohli vyrazit na lyžařský výcvik do Vernýřovic u Šumperku. Byli jsme ubytování na chatě Brněnka, kde mezitím byla dokončena dostavba, takže krom větších ubytovacích prostor, které jsme opravdu využili vzhledem k počtu žáků (54), jsme měli k dispozici i velkou společenskou místnost.

Na hory jsme odjížděli se smíšenými pocity. Nevěděli jsme, zda vůbec budeme mít podmínky k lyžování, vzhledem k nezvykle vysokým lednovým teplotám. Nicméně to, co nás čekalo, předčilo naše očekávání. Všude jaro, ale sjezdovka byla bílá.

Sice nám první 3 dny pršelo, nicméně nikoho z nás a překvapivě ani žáky lyžování „na žabáky“ neodradilo. Navíc, vzhledem ke kovidovým opatřením jsme měli sjezdovku jen pro sebe. Takže i přes veškeré omezení související s počasím, jsme si lyžování opravdu užili. Všichni žáci, a teď chci vyzdvihnout především ty, kteří stáli na lyžích poprvé, ke konci výcviku sjížděli sjezdovku sami a bez problémů.

Jako každý rok i letos žáci mohli využít i vyhřívaný venkovní bazén. Po večerech jsme si pomocí výukových videí zopakovali dovednosti nasbírané během dne na svahu. Společenská místnost poskytla prostor pro společný program jako např. hry (např. které družstvo vytvoří z ponožek a šál nejdelší řetěz, A-Z kvíz…), film Kokosy na sněhu či závěrečnou diskotéku.

Při vší smůle jsme měli vlastně spoustu štěstí a celý čas jsme si opravdu všichni užili.

 

Mgr. Karla Žáčková

 

Náhledy fotografií ze složky Lyžák leden 2022